Revalidatie:

Bij een chronisch probleem, een acuut letsel of na een operatie kan de arts u doorverwijzen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over een verzwikte enkel, een tenniselleboog, maar ook een heup- of knieprothese.

Zwangerschapsbegeleiding, pre- en postnatale kinesitherapie:

Elke zwangerschap is voor een vrouw een ingrijpende gebeurtenis. Aan de hand van prenatale oefeningen en begeleiding wordt de vrouw zo goed mogelijk voorbereid op de laatste weken van de zwangerschap en de bevalling zelf. Specifieke stretch-, stabilisatie-, en ontspanningsoefeningen worden aangeleerd. Ook vrouwen met klachten omtrent bekkeninstabiliteit worden individueel begeleid. Na de bevalling kan na 6 tot 8weken gestart worden met postnatale oefeningen om het lichaam opnieuw in balans te krijgen. Ook hier wordt een individueel programma opgesteld, naargelang de problemen die de vrouw ondervindt. Buik-, rug- en bekkenbodemtraining vormen steeds de basis van de oefeningen, maar er wordt ook gewerkt op houdingscorrectie, opbouw van de uithouding en eventuele sporthervatting.

Oefentherapie:

Naast de begeleide oefeningen kan het ook dat u een oefenprogramma meekrijgt om verder af te werken in de praktijk of thuis. Deze oefeningen zullen steeds individueel worden opgesteld en worden regelmatig aangepast.

Manuele Therapie:

In de manuele therapie wordt het lichaam als 1 geheel beschouwd. Er wordt niet enkel gekeken naar de probleemzone, maar ook de omliggende zones worden nader bekeken. De oorzaak van uw probleem kan zich immers elders in het lichaam bevinden.

Dry Needling: 

Door middel van het inbrengen van kleine naaldjes worden triggerpunten (“kleine verhardingen of knoopjes “) in de spieren aangeprikt. In tegenstelling tot bij accupunctuur worden dus geen energetische banen, maar enkel fysieke punten aangeprikt. De triggerpunten kunnen door tal van verschillende factoren ontstaan en uiten zich in pijn, stijfheid, verminderde kracht,..

Lymfedrainage:

In sommige gevallen zoals een operatie, een wegname van de klieren, het wegnemen van spataders of een verstuiking, kan er sprake zijn van een zwelling of vochtophoping. Dit vocht kan worden verwijderd via een correcte vocht- of lymfedrainage. Deze zeer zachte drainage volgens de Vodder methode zal het vocht opnieuw richting de  klieren stuwen om zo te worden opgenomen in de bloedbaan. In de praktijk is ook een lymfemat aanwezig die een mechanische drainage kan geven als aanvulling op de manuele behandeling.

Taping:

Om de gekwetste spier of het gekwetste gewricht te ondersteunen, kan er geopteerd worden om te gaan tapen. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van de klassieke tape-methoden of volgens het Medical Taping Concept met kinesiotape. Zowel in het begin van de revalidatie of bij de sporthervatting kan er worden getapet.

Massage:

De klassieke massage kan worden gebruikt om bepaalde spieren te activeren of juist te gaan relaxeren.

Aquarevalidatie:

1x per week wordt er een uur in het water geoefend. Wanneer het raadzaam is voor uw revalidatie, kan u samen met andere patiënten revalideren in het zwembad. Uiteraard werkt iedereen in het water een individueel oefenprogramma af.*

*Tijdelijk  stopgezet wegens de Corona-maatregelen.